Door Ernstjan van Doorn op 22 april 2016

TTIP en de regio Noord-Holland!

Met de 13e TTIP-onderhandelingsronde achter de rug, kijkt de Gewestelijke Europawerkgroep Noord-Holland op woensdagavond 25 mei kritisch naar de huidige stand van zaken rondom het veelbesproken handelsverdrag tussen de EU en de VS. Ronald Roosdorp, directeur Internationale Marktordening en Handelspolitiek bij Buitenlandse Zaken, zal ons bijpraten over de meeste actuele ontwikkelingen rondom TTIP. Samen met Catelene Passchier, vanuit de FNV scherp op de implicaties die TTIP kan hebben voor onze werkgelegenheid en met Adnan Tekin, ons statenlid Economische Zaken, kijken wij naar de kansen en bedreigingen die TTIP kan brengen voor onze mooie provincie Noord-Holland.

Raadslid Dennis Boutkan neemt ook deel aan het gesprek. De PvdA Amsterdam fractie is mede indiener van een motie van juni vorig jaar om Amsterdam ‘TTIP vrij’ te verklaren. Recentelijk hebben zij de bezwaren samen met andere kritische Amsterdamse raadsleden nog eens onder de aandacht gebracht in een gesprek met EU commissaris Malmström.

Locatie: Marionettentheater in Amsterdam (Nieuwe Jonkerstraat 8).

Opgeven kan via: werkgroepeuropaNH@gmail.com

Ernstjan van Doorn

Ernstjan van Doorn

Met een achtergrond in de technische natuurkunde heb ik altijd een zeer internationale belangstelling gehad. In het bijzonder op het gebied van duurzaamheid en internationale grondstoffenpolitiek. Na mijn stage in Novosibirsk, Rusland, kwam daar een warme en gezonde belangstelling bij voor de Russische mensen en cultuur. En volg ik kritisch het regime van Vladimir Poetin. Eerdere artikelen

Meer over Ernstjan van Doorn