Door Ernstjan van Doorn op 12 juni 2016

Kijk het TTIP debat terug!

De integrale video van het TTIP-debat afgelopen 25 mei.

Woensdag 25 mei held de Gewestelijke Europawerkgroep Noord-Holland een kritisch debat over dit veelbesproken handelsverdrag tussen de EU en de VS. Een zeer interessante discussie over terechte en onterechte angsten voor een controversieel handelsverdrag. Bekijk hier de integrale videoregestratie in twee delen van deze zinderende woensdagavond!

Deel 1:

 

De gasten in het debat:

  • Ronald Roosdorp, directeur Internationale Marktordening en Handelspolitiek bij Buitenlandse Zaken, heeft ons bijgepraten over de meeste actuele ontwikkelingen rondom TTIP
  • Catelene Passchier, namens de FNV ook eerste onderhandelaar en ‘wegbereider’ van voor- en najaarsoverleggen en sociaal akkoorden met kabinet en werkgevers.
  • Tjeerd Talsma(PvdA-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol)

Deel 2:

Onder leiding van Adnan Tekin, statenlid Economische Zaken, kijken wij naar de kansen en bedreigingen die TTIP kan brengen voor onze mooie provincie Noord-Holland.

 

Ernstjan van Doorn

Ernstjan van Doorn

Met een achtergrond in de technische natuurkunde heb ik altijd een zeer internationale belangstelling gehad. In het bijzonder op het gebied van duurzaamheid en internationale grondstoffenpolitiek. Na mijn stage in Novosibirsk, Rusland, kwam daar een warme en gezonde belangstelling bij voor de Russische mensen en cultuur. En volg ik kritisch het regime van Vladimir Poetin. Eerdere artikelen

Meer over Ernstjan van Doorn